Impact btw-verlaging horeca voor betrokken forfaitaire regelingen

Gepubliceerd op 6 juli 2020

In het kader van economische herlanceringsmaatregelen ingevolge de coronacrisis besliste de regering op 6 juni 2020 om vanaf de heropening van de horeca op 8 juni 2020 tijdelijk – tot 31 december 2020 – het btw-tarief te verlagen voor het verschaffen in restaurants en cafés en, meer algemeen, in omstandigheden voor het verbruik ter plaatse, van spijzen (verlaging van 12% naar 6%) en/of alcoholvrije dranken (verlaging van 21% naar 6%).
Voormelde alcoholvrije dranken zijn de andere dranken dan:

bieren met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 0,5 % vol.
andere dranken dan bieren met een effectief alcoholvolumegehalte van meer dan 1,2 % vol.

Voor de leveringen (afhaal/bezorging) blijven de gewone regels gelden.
Voor elke forfaitaire btw-regeling waarop deze tijdelijke btw-verlaging een invloed heeft, publiceert de fiscus een toelichting:

bakkers, brood- en banketbakkers
caféhouders
consumptie-ijsbereiders
exploitanten van frietkramen
foornijveraars
slagers en spekslagers

FOD Financiën, nieuwsbericht, 3 juli 2020


Heb je graag toegang tot de nieuwsberichten?

Bestaande klant?

Nieuwe klant?